14 Nisan 2012 Cumartesi

Affet Bizi Ali Sami Bey...

Tarih 12 Eylül 2009... "12 Eylül" tarihinin lanetinden midir bilinmez, Galatasaray taraftarının nutkunun tutulduğu, belki de ilk defa çaresiz kaldığı o tarih. Yer Ali Sami Yen Stadı, rakip Beşiktaş. Atmosferi her derbiden daha da düşük geçen maçın 2-0'a gelmesiyle birlikte  Beşiktaş tribünlerinden kopan "O....ç.... Ali Sami Yen" tezahüratıyla irkiliyoruz. Yuhalamaktan, ıslıklamaktan başka çaremiz yok. Dakikalarca bütün tribün ettikleri bu küfrün herhangi bir karşılığı yok çünkü bizim tribünümüzde. Biz de onların "kutsalına" küfretmek yerine, bu anı hafızamıza kazımayı tercih ediyoruz. Elbet hesap günü gelir diyerek...

Şimdi ise o küfrü savuranların, bizim çıktığımız sete çıkması, bizim bağırdığımız tribünde yine o küfrü savurması söz konusu. Tüm bu olasılıklara bir de Ali Sami Yen stadından çıktığımız o günden beri  Ali Sami Yen Spor Kompleksine karşı bünyelerde henüz oluşmayan aidiyet duygusunun akıbetini de eklersek Galatasaray tribünlerinin ve taraftarının bu habere gösterdiği refleksin doğru olduğunu anlıyoruz. Adnan Öztürk'ün açıklamaları ve taraftarın gösterdiği refleks neticesinde yaşadığımız rahatlama, Önce İrfan Aktar'ın, Ardından da ultrAslan Genel Koordinatörü Oğuz Altay'ın açıklamalarıyla birlikte yerini endişeye bırakmıştır. Beşiktaş-Arena denklemine karşı topyekün bir karşı çıkış içinde olan Galatasaray taraftarları bu iki beyanat ile birlikte büyük bir hayal kırıklığı yaşamaktadırlar. İrfan Aktar'ın "Beşiktaş 100 yıllık dostumuz, taraftar buna karışamaz" beyanatıyla yaptığı ortaya, Oğuz Altay "Kulübümüzü ve Beşiktaş'ı yönetenler böyle bir taleple gelirlerse anlayışla karşılamak lazım" beyanatıyla kafayı vurmuş ve topu Galatasaray taraftarının ağlarına göndermiştir.

Sevgili Oğuz Altay ve İrfan Aktar'ın pozisyonları gereği kendilerine duydukları öz güven neticesinde temsil ettiklerini zannettikleri topluluklar adına yaptıkları bu konuşmalar yersiz ve talihsizdir. Unutulmamalıdır ki Milyonlarca Galatasaray taraftarının ortak bilinci, her zaman Galatasaray'ın çıkarlarını gözetir. Bu bilinç Galatasaray camiasının sahip olduğu en büyük değerdir.

2 yorum:

  1. Oğuz Atay'ın sahip olduğu pozisyon nedir ki. Kendini çok fazla ciddiye almamalı. Ultraslan hiç bir zaman GS taraftarının sözcüsü olmadı olamaz da.

    YanıtlaSil
  2. http://g1204.hizliresim.com/w/m/4mndc.jpg

    YanıtlaSil